Muşchi file cu alune şi portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de muschi file cu alune si portocale din: muschi file de porc, portocale, alune, unt, vin alb, faina, lapte, sare si piper.
- 1,5kg muşchi file de porc
- 6 portocale
- 150g alune de pădure
- 200ml vin alb
- 100 g unt
- 3 linguri făină
- 700 ml lapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o şi tăiaţi-oîn felii de circa 1cm grosime. Puneţi feliile de came într-o tavă mare şi presăraţi-le cu sare şi piper, după gust.
Adăugaţi uleiul, o cană cu apă, vinul şi puneţi tava în cuptorul încins.
Coaceţi carnea la foc potrivit, 40 de minute. între timp, topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi făina, căliţi-o la foc mic 30-40 de secunde, apoi puneţi laptele, puţin câte puţin, amestecând încontinuu, până când sosul se îngroaşă.
Puneţi în sos sucul stors de la 2 portocale, alunele zdrobite şi portocalele rămase, curăţate de coajă şi tăiate în felii de circa 5mm grosime.
Lăsaţi sosul să fiarbă încă 2-3 minute, după care puneţi-l în tavă, peste bucăţile de carne. Mai lăsaţi tava la cuptor încă 15 minute.
Muşchi file cu alune şi portocale
Pofta buna!