Muşchi file cu alune şi portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de muschi file cu alune si portocale din: muschi file de porc, portocale, alune, unt, vin alb, faina, lapte, sare si piper.

Ingrediente:Muşchi file cu alune şi portocale

  • 1,5kg muşchi file de porc
  • 6 portocale
  • 150g alune de pădure
  • 200ml vin alb
  • 100 g unt
  • 3 linguri făină
  • 700 ml lapte
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoa­ne, spălaţi-o şi tăiaţi-oîn felii de circa 1cm grosime. Puneţi feliile de came într-o tavă mare şi presăraţi-le cu sare şi piper, după gust.

Adăugaţi uleiul, o cană cu apă, vinul şi puneţi tava în cuptorul încins.

Coaceţi carnea la foc potrivit, 40 de minute. între timp, topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi făina, căliţi-o la foc mic 30-40 de secunde, apoi puneţi laptele, puţin câte puţin, amestecând încontinuu, până când sosul se îngroaşă.

Puneţi în sos sucul stors de la 2 portocale, alunele zdrobite şi porto­calele rămase, curăţate de coajă şi tăiate în felii de circa 5mm grosime.

Lăsaţi sosul să fiarbă încă 2-3 minute, după care puneţi-l în tavă, peste bucăţile de carne. Mai lăsaţi tava la cuptor încă 15 minute.

Muşchi file cu alune şi portocale

Muşchi file cu alune şi portocale

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.