Muschi file cu aroma
PrinteazaO reteta simpla de muschi file cu aroma din: muschi file, manatarci, unt, patrunjel, usturoi, sare si piper negru.
- 600 g muşchi file
- 2 mânătărci
- 70 g unt
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Curăţaţi bine de pământ mânătărcile cu un şervet umed şi înlăturaţi partea finală a piciorului, apoi tocaţi-le. Spălaţi, uscaţi şi tocaţi pătrunjelul, păstrând deoparte câteva frunze pentru decorarea farfuriilor. Curăţaţi şi tocaţi mărunt usturoiul.
Amestecaţi într-un castronel 50 g de unt, înmuiat la temperatura camerei, cu mânătărcile, usturoiul şi pătrunjelul tocat (exceptând o linguriţă din el) până obţineţi o compoziţie omogenă căreia daţi-i forma unui cilindru. înfăşuraţi compoziţia în peliculă transparentă şi lăsaţi-o să se răcească în frigider, cel puţin 1 oră.
Tăiaţi muşchiul în felii destul de groase. Topiţi într-o tigaie de teflon untul rămas şi rumeniţi carnea, 1 minut pe fiecare parte.
Potriviţi de sare şi de piper. Scoateţi din frigider compoziţia cu mânătărcile şi tăiaţi-o feliuţe. După ce aţi presărat deasupra pătrunjelul tocat, serviţi fileul cu unt aromat şi ornaţi farfuriile cu câteva frunzuliţe de pătrunjel.
Muschi file cu aroma
Poftă bună!