Muschi file cu aroma

Printeaza

O reteta simpla de muschi file cu aroma din: muschi file, manatarci, unt, patrunjel, usturoi, sare si piper negru.

Ingrediente:Muschi file cu aroma

  • 600 g muşchi file
  • 2 mânătărci
  • 70 g unt
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 căţel de usturoi
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Curăţaţi bine de pământ mânătărcile cu un şervet umed şi înlăturaţi partea finală a piciorului, apoi tocaţi-le. Spălaţi, uscaţi şi tocaţi pătrunjelul, păstrând deoparte câteva frunze pentru decorarea farfuriilor. Curăţaţi şi tocaţi mărunt usturoiul.

Amestecaţi într-un castronel 50 g de unt, înmuiat la temperatura camerei, cu mână­tărcile, usturoiul şi pătrunjelul tocat (excep­tând o linguriţă din el) până obţineţi o compoziţie omogenă căreia daţi-i forma unui cilindru. înfăşuraţi compoziţia în pelicu­lă transparentă şi lăsaţi-o să se răcească în frigider, cel puţin 1 oră.

Tăiaţi muşchiul în felii destul de groase. Topiţi într-o tigaie de teflon untul rămas şi rumeniţi carnea, 1 minut pe fiecare parte.

Potriviţi de sare şi de piper. Scoateţi din frigider compoziţia cu mânătăr­cile şi tăiaţi-o feliuţe. După ce aţi presărat deasupra pătrunjelul tocat, serviţi fileul cu unt aromat şi ornaţi farfuriile cu câteva frunzuliţe de pătrunjel.

Muschi file cu aroma

Muschi file cu aroma

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.