Muşchi file cu plante aromate
PrinteazaMuşchi file cu plante aromate din: muschi file, oregano, frunze de salvie, suc de portocale, miere, piper, ulei, sare, usturoi, coaja de lamaie.
- 1 kg muschi file nefeliat
- 1/4 cana oregano proaspat
- 1/4 cana frunze de salvie
- 1/4 cana suc de portocale
- 1/4 cana miere lichida
- 1 lingura piper macinat mare
- 2 linguri ulei
- 1/4 lingurita sare
- 6 catei de usturoi curatati
- 2 linguri coaja de lamaie rasa
Mod de preparare:
Puneţi primele 9 ingrediente în blender şi procesaţi 5-10 secunde. Puneţi carnea într-o pungă cu fermoar sau într-o cutie cu capac, turnaţi peste ea amestecul din blender. Inchideţi punga sau cutia şi lăsaţi la frigider cca 2 ore, întorcând carnea din când în când. Pregătiţi grătarul.
Scoateţi carnea din frigider, lăsaţi-o la temperatura camerei 15-20 min, apoi scoateţi-o din marinată şi pudraţi-o cu sarea. Ungeţi cu ulei grătarul, plasaţi-1 cam la 12-15 cm de jar. Aşezaţi carnea şi acoperiţi grătarul cu capacul.
Lăsaţi cam 15 min, apoi întoarceţi carnea şi mai lăsaţi-o încă 10-15 min. Luaţi carnea de pe grătar şi lăsaţi-o să stea 10 min înainte de a o felia.
Pofta buna!