Muschi file in vin
PrinteazaO reteta simpla de muschi file in vin din: carne de manzat, vin rosu, hasma, slanina, supa de carne, usturoi, ulei extravirgin de masline si piper negru.
- 800 g carne de mânzat
- 3 dl vin roşu, gros
- 400 g haşmă
- 70 g slănină
- 1,5 1 supă de carne
- rozmarin
- cimbrişor
- 4 lipii
- 1 căţel de usturoi
- ulei extravirgin de măsline
- piper negru
Mod de preparare:
Curăţaţi usturoiul, spălaţi rozmarinul şi cimbrişorul, apoi tocaţi totul mărunt. Tăiaţi slănina în fâşii subţiri cu un cuţit cu lama încălzită la flacără şi presăraţi-o cu tocătura de ierburi aromatice şi cu piperul.
Inveliţi carnea în slănină şi legaţi-o cu sfoară de bucătărie. Curăţaţi haşma şi împărţiţi-o bucăţi. Rumeniţi carnea într-o cratiţă cu 50 g de ulei, adăugaţi feliile de haşmă şi stropiţi cu vinul roşu.
Lăsaţi să se facă la foc iute 5 minute, turnaţi deasupra supa caldă şi acoperiţi cratiţa. înăbuşiţi la foc potrivit circa 2 ore şi jumătate sau până când se vaîngroşa sosul.
Luaţi carnea de pe foc şi tăiaţi-o felii. Aranjaţi pe platou friptura, haşma şi lipia tăiată bucăţi, stropiţi carnea şi haşma cu sosul din cratiţă, şi serviţi.
Muschi file in vin
Poftă bună!