Muschi file rafinat in crusta
PrinteazaO reteta de muschi file rafinat in crusta din: muschi file de vita, aluat, piept de pui, fire de creson, smantana, ou, unt, sare si piper negru.
- 700 g muşchi file de vită
- 250 g aluat franţuzesc
- 150 g piept de pui
- 150 g fire de creson
- 1 ou
- 1 dl smântână proaspătă
- 30 g unt
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi cresonul. Păstraţi deoparte câteva fire pentru ornat, iar restul fierbeţi-l câteva minute în apă sărată. Scurgeţi-l şi răciţi-l sub jet de apă, apoi stoarceţi-l şi tocaţi-l mărunt. Separaţi albuşul de gălbenuş.
Tocaţi cu robotul de bucătărie pieptul de pui până obţineţi o compoziţie cremoasă, apoi adăugaţi albuşul, cresonul tocat, smântână şi sare. Topiţi într-o tigaie mare untul şi rumeniţi fileul întreg, întorcându-l cu mare grijă după 2-3 minute. Potriviţi de sare şi de piper, apoi lăsaţi-l să se răcească.
Intindeţi cu făcăleţul 200 g de aluat franţuzesc şi repartizaţi uniform pe suprafaţa lui crema de pui, având grijă să lăsaţi o margine externă de 4 cm. Puneţi fileul în mijlocul aluatului, apoi rulaţi aluatul.
Cu o parte din coca rămasă faceţi câteva forme ovale, iar cu o furculiţă crestaţi marginile, dându-le un contu^ asemănător cu cel al unei frunze. Din restul de cocă faceţi fâşiuţe subţiri pe care aranjâţi-le între o frunză şi alta. Ungeţi aluatul cu gălbenuşul de ou bătut.
Coaceţi preparatul în cuptorul încălzit în prealabil la 180°C, timp de 18-20 de minute, până când se colorează uşor aluatul. Serviţi fileul tăiat în felii groase, ornând platoul cu firele de creson pe care le-aţi pus deoparte.
Muschi file rafinat in crusta
Poftă bună!