Muschi file rafinat in crusta

Printeaza

O reteta de muschi file rafinat in crusta din: muschi file de vita, aluat, piept de pui, fire de creson, smantana, ou, unt, sare si piper negru.

Ingrediente:Muschi file rafinat in crusta

  • 700 g muşchi file de vită
  • 250 g aluat franţuzesc
  • 150 g piept de pui
  • 150 g fire de creson
  • 1 ou
  • 1 dl smântână proaspătă
  • 30 g unt
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi cresonul. Păstraţi deopar­te câteva fire pentru ornat, iar restul fierbeţi-l câteva minute în apă sărată. Scurgeţi-l şi răciţi-l sub jet de apă, apoi stoarceţi-l şi tocaţi-l mărunt. Separaţi albuşul de gălbenuş.

Tocaţi cu robotul de bucătărie pieptul de pui până obţineţi o compoziţie cremoasă, apoi adăugaţi albuşul, cresonul tocat, smântână şi sare. Topiţi într-o tigaie mare untul şi rume­niţi fileul întreg, întorcându-l cu mare grijă după 2-3 minute. Potriviţi de sare şi de piper, apoi lăsaţi-l să se răcească.

Intindeţi cu făcăleţul 200 g de aluat franţu­zesc şi repartizaţi uniform pe suprafaţa lui crema de pui, având grijă să lăsaţi o margi­ne externă de 4 cm. Puneţi fileul în mijlocul aluatului, apoi rulaţi aluatul.

Cu o parte din coca rămasă faceţi câteva forme ovale, iar cu o furculiţă crestaţi margi­nile, dându-le un contu^ asemănător cu cel al unei frunze. Din restul de cocă faceţi fâşiuţe subţiri pe care aranjâţi-le între o frunză şi alta. Ungeţi aluatul cu gălbenuşul de ou bătut.

Coaceţi preparatul în cuptorul încălzit în prealabil la 180°C, timp de 18-20 de minu­te, până când se colorează uşor aluatul. Serviţi fileul tăiat în felii groase, ornând pla­toul cu firele de creson pe care le-aţi pus deoparte.

Muschi file rafinat in crusta

Muschi file rafinat in crusta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.