Muşchi de manzat in crustă de aluat

Printeaza

Muşchi de manzat in crustă de aluat din: foitaj, muschi de manzat, pate din ficat de gasca, kaiser, ou, brandy, sare, piper negru si salata asortata.

Ingrediente:

  • 400 g foitaj congelat
  • 800 g muşchi de mânzat (bucată întreagă)
  • 200 g pate din ficat de gâscă
  • 8 felii de kaiser (prosciutto)
  • 1 ou
  • 2 linguri brandy
  • sare şi piper negru

pentru decor:

  • salată asortată (radicchio, rucola)

 

Mod de preparare:

Decongelează aluatul şi încălzeşte cup­torul la 200° C. Stropeşte muşchiul cu cele 2 linguri de brandy, pune-i sare şi piper, după gust, şi îmbracă-1 în felii de kaiser. Leagă-1 cu aţă de bucătărie şi aşază-1 într-o tavă.

Coace muşchiul în cuptorul încălzit, timp de 20 de minute. îndepărtează aţa de bucătărie şi kaiserul şi lasă carnea să se răcorească. Intinde din aluat o foaie cu grosimea de câţiva milimetri.

Intinde pe toată suprafaţa cărnii pateul de ficat folosind o spatulă umezită, pune-o în centrul foii de aluat şi îmbrac-o în aceasta, lipind bine marginile cu puţin ou bătut.

Din aluatul rămas, formează benzi lungi şi înguste pe care le vei lipi cu ou bătut pe suprafaţa muşchiului.

Aşază-1 în cupto­rul preîncălzit şi coace-1 până când crusta capătă o culoare aurie. Taie muşchiul felii şi serveşte-1 cald, alături de o salată asortată.

 

Muşchi de manzat în crustă de aluat

Pofta bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.