Muşchi marinat cu garnitură de cartofi umpluţi, mazăre, arpagic şi morcovi sotaţi şi sos de friptură
PrinteazaMuşchi marinat cu garnitură de cartofi umpluţi, mazăre, arpagic şi morcovi sotaţi şi sos de friptură
- 1,400 kg muşchi de vaca
- 1/2 l vin roşu
- 3 ardei graşi
- 5 căţei de usturoi
- 100 g zarzavat
- 1 ceapă
- 1 lingură de bulion
- 150 g costiţă afumată
- sare
- piper
- 6 cartofi mari
- 80 g unt
- 1/2 lingură făină
- 150 g arpagic
- 200 g morcovi
- 300 g mazăre
- 1 legătură de mărar
- cimbru
- zahăr
- o felie de pline
- 1 ou
Mod de preparare:
Muşchiul se curăţă, se împănează cu costiţa afumată, apoi se pune într-un vas cu zarzavatul, ardeii, usturoiul, toate tăiate julien, vinul şi se lasă la marinat 24 ore.
A doua zi se scoate muşchiul şi se dă la cuptor încins şi, cînd este rumenit, se pune într-o tavă adincă. Separat se sotează în unt sau ulei zarzavatul, ardeii şi ceapa, se adaugă făină, sare, piper, cimbru, bulionul şi sosul de la marinată.
Se toarnă pe muşchi şi se dă la cuptor cu capac. Pină ce muşchiul este gata se prepară garnitura. Cartofii se curăţă şi se scobesc pentru umplut.
Resturile (care au fost curăţate) de la muşchi se toacă, se amestecă cu sare, piper, 1 ou, 1 ceapă fiartă tocată, puţină pîine muiată, verdeaţă tocată şi se umplu cartofii care se aşază într-o tavă şi se bagă la cuptor.
Mazărea se sotează cu arpagic şi morcovi, fierbîndu-se înăbuşit cu unt, sare şi puţin zahăr. Muşchiul se taie felii, se aşază pe un platou cu garniturile respective.
Sosul de la muşchi se strecoară şi se serveşte la sosieră.
Pofta buna!