Muşchi de miel cu măsline
PrinteazaO reteta delicioasa de muschi de miel cu masline din: usturoi, lamaie, ulei de masline, muschi de miel, sare, piper, menta si masline negre.
- 1 catel de usturoi
- 1 lamaie
- 5 linguri ulei de masline
- 800 g muschi de miel
- sare
- piper
- 2 fire menta
- 100 g masline negre fara samburi
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 120C. Se toaca usturoiul. Se spala lamaia cu apa fierbinte, se sterge si se rade coaja. Se stoarce apoi sucul de la o jumatate de lamaie. Se amesteca sucul si coaja de lamaie cu usturoi si 3 linguri de ulei.
Se sareaza si se pipereaza carnea; se prajeste de jur-imprejur in 2 linguri de ulei incins. Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se unge cu ulei aromat. Se coace apoi la cuptor circa 20-25 de minute.
Se scoate friptura din cuptor si se lasa sa se odihneasca putin. Se taie apoi felii transversala, se sareaza si se pipereaza. Se garniseste cu menta si masline si se serveste cu sos de verdeturi si paine prajita.
Muşchi de miel cu măsline
Pofta buna!