Muşchi de porc cu ananas
PrinteazaMuşchi de porc cu ananas din: muschi de porc, compot de ananas, rom, unt, sare, piper.
- 1 muşchi de porc (1,2 kg)
- 1 cutie cu compot de ananas (tăiat rondele)
- 1 lingură rom
- 50 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Muşchiul se sărează, se piperează şi se pune în cuptor cu apă şi ulei. Se lasă o oră şi un sfert la fript.
Se scoate, se lasă 10 minute, apoi se taie felii, dar numai în partea de sus, astfel ca să rămână feliile prinse între ele şi se desfac uşor, punând între douâ felii de carne o felie de ananas.
Se pune într-un vas care merge pe foc.
Se toarnă deasupra sosul făcut din uleiul din cratiţa în care s-a fript, cu sucul de la compot şi romul.
Se ţine 10 minute la cuptor, la foc mic.
Pofta buna!