Muschi de porc cu ceapa caramelizata si pasta de naut
PrinteazaMuschi de porc cu ceapa caramelizata si pasta de naut din: muschi de porc afumat, foi de dafin, boabe de ienibahar, boabe de piper negru, cimbru, ulei, ceapa, zahar brun, otet de mere, sare, piper, boabe de naut, smantana, unt, usturoi, patrunjel.
- 800 g muschi de porc afumat
- 2 foid e dafin
- 4 boabe de ienibahar
- 6 boabe de piper negru
- 4 fire cimbru
- 2 linguri ulei
- 2 cepe
- 2 linguri zahar brun
- 1 lingura otet de mere
- sare
- piper
pasta de naut:
- 2 conserve boabe de naut
- 140 ml smantana
- 1 lingura unt topit
- 1 catel de usturoi pisat
- 2 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se prepara pasta de naut: se scurg conservele de năut, se pun boabele într-o crăticioară şi se adaugă zeama de la o conservă.
Se dau în clocot, apoi se lasă să fiarbă cca 1 min. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă smântână fierbinte şi untul topit; se pasează cu mixerul. Se condimentează cu sare, piper şi usturoi.
Se înglobează la final pătrunjelul şi eventual puţin ulei de măsline. Se pune carnea la fiert in apă.
După 4 min. de fiert se scurge apa, iar carnea se pune la fiert din nou în apă curată. Se adaugă şi mirodeniile.
Se acoperă vasul cu un capac şi se fierbe la foc moale cca o oră şi jumătate.
Se încinge uleiul într-o tigaie adâncă şi se prăjesc rondelele de ceapă la foc foarte moale; se presară apoi zahăr şi se toarnă oţet. Se sărează, se piperează şi se amestecă.
Se păstrează compoziţia la cald.
Se scoate carnea de la fiert, se taie felii şi se serveşte cu ceapa caramelizată şi pastă de năut.
Muschi de porc cu ceapa caramelizata si pasta de naut
Pofta buna!