Muschi de porc cu ciuperci si compot de mar si ceapa

Printeaza

Muschi de porc cu ciuperci si compot de mar si ceapa din: muşchiuleţ de porc, ulei de măsline extravirgin, tulpină de ţelină, morcov, cepe verzi, vin alb sec, ciuperci champignon, usturoi, patrunjel, sare de mare, cristale de sare afumată.

Muschi_de_porc_cu_ciuperci_si_compot_de_mar_si_ceapa

Ingrediente:

  • 1 muşchiuleţ de porc de circa 500/600g
  • ulei de măsline extravirgin
  • 1 tulpină de ţelină
  • 1 morcov
  • 2 cepe verzi
  • 125 ml de vin alb sec
  • 500 g de ciuperci champignon, varietatea maronie
  • 1 căţel de usturoi
  • pătrunjel proaspăt
  • sare de mare
  • cristale de sare afumată

Pentru compot mere si ceapă:

  • 1 kg de ceapă albă proaspătă
  • 3 mere golden
  • 400g de zahăr
  • Sucul de la 2 lămâi
  • 10 g de sare

Mod de preparare:

Tocaţi fin ţelina, morcovul şi puneţi-le într-o tigaie cu ulei. Lăsaţi-le să se soteze la foc moale. Atunci când amestecul devine sticlos, „sigilaţi” carnea pe toate părţile.

Când carnea s-a rumenit pe toate părţile, adăugaţi vinul alb pentru a o înăbuşi, apoi daţi focul mai tare pentru ca vinul să se evapore.

Lăsaţi să se fiarbă timp de 35/40 de minute, la foc mediu-scăzut, fără să îndepărtaţi capacul de pe tigaie.

Intre timp, cu un cuţit pentru legume, eliminaţi partea extremă a piciorului ciupercilor şi curăţaţi-le cu o cârpă uşor umezită, tăindu-le apoi în 4.

Puneţi uleiul într-o cratiţă cu un căţel de usturoi, nedecojit şi zdrobit, iar când temperatura uleiului creşte, adăugaţi ciupercile champignon şi săraţi după gust.

Ciupercile vor forma un lichid care se va reduce în circa 8-10’ de tratare termică. Atunci când ciupercile champignon sunt pătrunse, scoateţi usturoiul şi ţineţi-le la cald. Odată ce s-a încheiat timpul. de gâtire, lăsaţi friptura să se odihnească pentru 10’, înainte să o feliaţi.

Serviţi friptura ornată cu cristalele de sare afumată şi ciupercile presărate cu pătrunjel proaspăt.

Pentru compot mărunţiţi fin în mixer cepele şi merele (eliminând tot ceea ce este nedorit) şi puneţi-le într-o cratiţă împreună cu zahărul, sucul de lămâie şi sarea.

Aduceţi la punctul de fierbere amestecând des. Atunci când a dat într-un clocot, micşoraţi focul şi lăsaţi compotul să fiarbă cu capacul semiacoperit timp de 1 h.

Turnaţi conţinutul în borcane sterilizate, închideţi capacul şi întoarceţi-le cu gura în jos pentru vidare. Ţineţi borcanele acoperite cu un prosop gros de bucătărie până se răcesc complet.

Muschi de porc cu ciuperci si compot de mar si ceapa

Muschi_de_porc_cu_ciuperci_si_compot_de_mar_si_ceapa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.