Muschi de porc cu conopida pe pat de crutoane
PrinteazaMuschi de porc cu conopida pe pat de crutoane
Ingrediente:
- 800 g muşchi de porc
- 800 g conopidă
- 5-6 felii de pâine de o zi
- 400 ml lapte
- 120 g unt
- 120 g făină
- 200 g caşcaval
Mod de preparare:
Muschi de porc cu conopida pe pat de crutoane: Speli carnea, o ştergi de apă, o tai felii şi le prăjeşti în ulei încins.
Indepărtezi coaja feliilor de pâine, tai miezul cubuleţe şi prăjeşti crutoanele în tigaie, cu ulei.
Speli conopida, o desfaci bucheţele şi o fierbi în apă clocotită cu sare 10 minute.
Faci şi un sos alb: Topeşti untul, adaugi făina, o căleşti, puţin, fără să o rumeneşti, stingi cu laptele fierbinte, potriveşti de sare şi laşi pe foc, până se îngroaşă, într-o tavă unsă cu ulei aşezi întâi crutoanele, apoi feliile de carne şi bucheţelele de conopidă.
Torni sosul alb, presari caşcavalul ras şi dai totul la cuptor pentru 20-25 de minute.
Pofta buna!