Muschi de porc cu conopida pe pat de crutoane

Printeaza

Muschi de porc cu conopida pe pat de crutoane

 

Ingrediente:

  • 800 g muşchi de porc
  • 800 g conopidă
  • 5-6 felii de pâine de o zi
  • 400 ml lapte
  • 120 g unt
  • 120 g făină
  • 200 g caşcaval

 

 

Mod de preparare:

Muschi de porc cu conopida pe pat de crutoane: Speli carnea, o ştergi de apă, o tai felii şi le prăjeşti în ulei încins.

Indepărtezi coaja feliilor de pâine, tai miezul cubuleţe şi prăjeşti crutoanele în tigaie, cu ulei.

Speli conopida, o desfaci bucheţele şi o fierbi în apă clocotită cu sare 10 minute.

Faci şi un sos alb: Topeşti untul, adaugi făina, o căleşti, puţin, fără să o rumeneşti, stingi cu laptele fierbinte, potriveşti de sare şi laşi pe foc, până se îngroaşă, într-o tavă unsă cu ulei aşezi întâi crutoanele, apoi feli­ile de carne şi bucheţelele de conopidă.

Torni sosul alb, presari caşcavalul ras şi dai totul la cup­tor pentru 20-25 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.