Muschiulet de porc la cuptor din: sunca de praga, muschiulet de porc, mar, cartofi, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ulei si cimbru uscat. Ingrediente: 100 g sunca de Praga 2 muschiuleti de porc (aproximativ 600 g fiecare) 1 mar, curatat de coaja si seminte, taiat in patru 2 cartofi mari, curatati si taiati cuburi 1 […]
Muschi de porc la cuptor cu cartofi si ceapa coapta
PrinteazaMuschi de porc la cuptor cu cartofi si ceapa coapta din: unt, muschi de porc, cartofi, ceapa alba, ceapa rosie, patrunjel, vin alb, usturoi, sare, piper.
Ingrediente:
- 150 g unt
- 1 kg muşchi de porc
- 1 kg cartofi
- 2 cepe albe
- 2 cepe roşii
- 1 legătură pătrunjel
- 1 pahar vin alb
- 3 căţei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai muşchiul de porc felii groase de 2 cm. Le presari cu sare şi piper şi le laşi la frigider 40 de minute.
Intr-o tavă unsă cu unt pui cartofii tăiaţi felii sau rondele, cepele curăţate şi tăiate rondele, feliile de carne, peste care aşezi cubuleţe de unt.
Torni 2 ceşti de apă, acoperi tava cu o folie şi dai la cuptor pentru 30 de minute, la foc iute.
Scoţi tava, stropeşti friptura întâi cu unt, cu vin şi usturoiul pisat, apoi mai dai tava la cuptor timp de 15 minute.
Serveşti friptura fierbinte, cu pătrunjel verde tocat presărat pe deasupra, cu cartofi şi ceapă coaptă, alături.
Pofta buna!
poate iti place si:
Muschi de porc cu cartofi la cuptor
O reteta de muschi de porc cu cartofi la cuptor din: muschi de porc, cartofi, lamaie, vin alb sau rose, cimbru, bacon, ulei, sare, piper si boia. Ingrediente: 1 kg muschi de porc – bucata intreaga 500 g cartofi 1 lamaie 250 ml vin alb sau rose cateva fire de cimbru verde sau uscat 400 […]
Pofta buna!