Muschi de porc la cuptor cu chiftele si sos
PrinteazaMuschi de porc la cuptor cu chiftele si sos din: ulei de masline, muschi de porc, ceapa, mere, smochine, pesmet, salvie, ou, coaja de lamaie, supa de pui, otet balsamic, gem de gutui, fasole verde, morcovi.
- 2 linguri ulei de masline
- 600g muschi de porc, fara grasime
Ingrediente chiftele:
- 2 cepe, tocate
- 2 mere, cuburi
- 3 smochine uscate, tocate
- 170gr pesmet
- cateva frunze de salvie, tocate
- 1 ou
- putina coaja rasa de lamaie
- 500ml supa de pui
Ingrediente pentru sos:
- 1 lingura de otet balsamic
- 1 lingura gem de gutui
Ingrediente pentru garnitura:
- cate 350g de fasole verde si morcovi fierti la aburi, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 190°C. Intr-o tigaie nonaderenta, incinge 2 lingurite de ulei si rumeneste carnea 4-5 minute, intorcand-o o data pe partea cealalta, pentru a se rumeni uniform.
Freaca bucata de carne cu 1 lingurita de ulei si asezoneaz-o. Transfer-o intr-o tava de copt si da-o la cuptor 40 de minute.
In aceeasi tigaie incinge 1 lingura de ulei, pune in ea ceapa si caleste-o aproximativ 10 minute, pana cand se inmoaie.
Adauga merele si smochinele si gateste-le 5 minute.
Transfera ingredientele intr-un bol si adauga pesmetul, salvia, oul, coaja rasa de lamaie si 2 linguri din supa de pui. Asezoneaza mixul, apoi modeleaza 12 chiftele.
Aranjeaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi da-le la cuptor 20-25 de minute.
Cand carnea este gata, scoate-o din tava si las-o sa se odihneasca 10 minute pe un platou.
Adauga in tava supa de pui, razuind bucatile de carne ramase pe fundul acesteia, apoi adauga otetul, gemul de gutui si zeama lasata de carne pe platou.
Daca tava nu poate fi pusa pe aragaz, transfera sosul intr-o cratita si lasa-l sa fiarba pana cand se ingroasa si capata consistenta unei smantani. Asezoneaza carnea, feliaz-o si serveste-o cu chiftele, sos si legume.
Muschi de porc la cuptor cu chiftele si sos
Pofta buna!