Combinatii alimentare sănătoase. Combinarea alimentelor într-un mod sănătos poate contribui la o digestie mai ușoară, la absorbția optimă a nutrienților și la menținerea unei stări generale de bine. Iată câteva principii de bază pentru a crea combinații alimentare sănătoase: Proteine cu carbohidrați: Proteinele (carne, pește, tofu, leguminoase) pot fi combinate cu carbohidrați (orez, cartofi, pâine […]
Muşchi de porc la cuptor
PrinteazaMuschi de porc la cuptor din: muschi de porc, usturoi, vin alb, salvie, rozmarin, foi de dafin, patrunjel verde, sare, piper si ulei.
Ingrediente:
- 1 bucată de muşchi de porc (circa 700g)
- 5căţei de usturoi
- 1 pahar de vin alb
- 2 linguri salvie proaspătă
- 2 linguri rozmarin verde
- 2 foi de dafin
- 1/2 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
- 1-2 linguri ulei (optional)
Mod de preparare:
Muşchi de porc la cuptor: Amesteci usturoiul cu salvia, rozmarinul, foile de dafin, pătrunjelul, pui sare şi piper. Iei muşchiul de porc, îl speli şi îl crestezi din loc în loc.
Pui în aceste crestături amestecul format, iar cu restul, ungi bine bucata de muşchi.
Iei o formă mai înaltă (de ceramică sau de yena) şi pui 1/2 pahar de apă şi 1 pahar de vin. Aşezi în mijloc bucata de carne şi acoperi vasul cu folie de aluminiu.
Dai la cuptor, la 180 C, pentru circa 1 oră.
După 30-40 de minute, scoţi folia de aluminiu şi stropeşti carnea cu 1 pahar de vin alb.
Apoi laşi mai departe să se pătrundă bine carnea. Serveşti carnea tăiată felii, caldă sau rece.
Pofta buna!
Rețetă delicioasă de orez negru cu legume și tofu
Rețetă Delicioasă de Orez Negru cu Legume și Tofu din orez negru, tofu, ceapa verde, morcov, ardei gras, mazare, ulei de susan, sos de soia, usturoi, sare, piper, seminte de susan. Orezul negru, cunoscut și sub numele de “orez interzis” sau “orez imperial”, este o varietate de orez cu o istorie bogată și o valoare […]