Muşchi de porc cu dovlecei si alune de padure

Printeaza

Muşchi de porc cu dovlecei si alune de padure din: muschi de porc, usturoi, vin alb, cartof dulce, morcovi, ceapa, usturoi verde, alune de padure, rosii, ardei capia, sare, piper, patrunjel, ulei de floarea soarelui.

 

Ingrediente:

  • un kilogram muschi de porc
  • 4 catei de usturoi
  • 250 ml vin alb sec
  • un cartof dulce
  • un dovlecel
  • doi morcovi
  • doua cepe
  • usturoi verde
  • 100 g alune de padure
  • 4 rosii
  • doi ardei capia
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Muşchiul de porc se spală, se scurge de apă şi se crestează din loc în loc cu ajutorul unui cuţit, în spaţiile formate se introduc felii de usturoi, se unge carnea cu ulei şi se presară cu pătrunjel tocat.

Se aşază într-o tavă, se adaugă o cană cu apă şi se introduce în cuptor.

Când carnea este făcută pe jumătate, se scoate din cuptor şi se unge din nou cu ulei.

Se aşază de jur-împrejur felii de dovlecel şi cartof dulce, bucăţi de ardei capia, morcovi şi ceapă. Se presară usturoiul verde tăiat rondele, se aşază din loc în loc rondele de roşii, se presară alunele de pădure, sare, piper şi pătrunjel tocat.

Se mai toarnă o cană cu apă, se reintroduce tava în cuptor şi se coc la foc potrivit până ce carnea şi legumele sunt gata. Se servesc imediat, simple sau cu mujdei.

 

Muşchi de porc cu dovlecei si alune de padure

Muschi_de_porc_cu_dovlecei_si_alune_de_padure

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.