Muşchi de porc glasat cu miere şi portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de muschi de porc glasat cu miere si portocale din: muschi de porc, sare, piper, ulei, cuisoare, bacon afumat, portocale si miere.
- 1 kg muşchi de porc
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 1 lingură cuişoare
- 100 g bacon afumat
- 1 portocală
- 2 linguri miere
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se sărează şi se piperează muşchiul de porc şi se prăjeşte în ulei încins. Se scoate apoi şi se înfig în el cuişoare. Se stinge zeama din cratiţă cu puţină apă; se aşază din nou înăuntru carnea şi se coace cca 1-1/2 ore la cuptor.
Se întoarce din când în când de pe o parte pe cealaltă şi eventual se mai adaugă apă. Se taie baconul fâşii. Se spală portocala cu apă fierbinte şi se şterge.
Se rade coaja şi se stoarce sucul; se amestecă ambele împreună cu mierea; în ultimele 30 de minute de coacere friptura se unge cu această glazură.
După aceea ea nu se mai întoarce şi se acoperă cu fâşii de bacon. Se mai toarnă deasupra glazură. Se serveşte frumos friptura, pe un platou.
Muşchi de porc glasat cu miere şi portocale
Pofta buna!