Muschi de porc la gratar cu sos de portocale
PrinteazaMuschi de porc la gratar cu sos de portocale din: ardei iuti ancho, portocale, usturoi, oregano uscat, file de muschi de porc, varza Kale, otet din vin alb, ulei de masline.
Ingrediente:
- 2 ardei iuti ancho mari, fara cozi
- 3 portocale mari
- 2 catei de usturoi
- 1/4 lingurita de oregano uscat
- 450g file de muschi de porc
- 170g varza Kale, feliata fin
- 2 lingurite de otet din vin alb
- 2 linguri de ulei de masline
Mod de preparare:
Incălzeşte o tigaie uscată la foc mediu. Rumeneşte ardeii iuţi un minut. Scoate seminţele şi nervurile şi scufundă-i în apă rece circa 20 de minute. Scurge-i.
Stoarce trei sferturi de ceaşcă plus două linguri de suc de la două portocale.
Taie părţile superioară şi inferioară ale portocalei rămase, îndepărtează coaja şi miezul din lateral.
Taie fructul în două, pe lungime, apoi feliază fiecare jumătate
Intr-un blender, prepară piure din ardei iuţi, ceaşca de suc, usturoi, oregano şi puţină sare.
Pune carnea într-un vas; aco- per-ocuunsfertde ceaşcă de sos. Las-o 30 de minute la temperatura camerei.
Preîncălzeşte grătarul. Pune într-un bol varza kale, două linguri de suc de portocale şi oţetul; asezonează cu sare şi piper. Amestecă, apoi adaugă uleiul de măsline şi feliile de portocală.
Lasă carnea pe un grătarunscuulei, la foc direct, până va avea urme de bare pe fiecare parte, între opt şi 10 minute. Mut-o în zona cu sursă de încălzire indirectă şi pune capacul.
Intoarce-adin când în când, pânăce termometrul introdus în carne indică 63°C. Las-o 10 minute.
Imparte salata de varză kale în două farfurii. Feliază carnea şi pune-o peste. Serveşte cu sos.
Muschi de porc la gratar cu sos de portocale
Pofta buna!
O nebunie a iesit 🙂