Muşchi de porc la grătar
PrinteazaMuschi de porc la gratar din: seminte de chimion, seminte de fenicul, cuisoare, boia dulce afumata, coaja si zeama de portocala, cimbru, usturoi, ketchup, otet balsamic, fileuri de porc, sare de mare, piper, frunze de coriandru si zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 1/2 linguriţă seminţe de chimion
- o linguriţă seminţe de fenicul
- 2 cuişoare
- o lingură cu vârf de boia dulce afumată
- coaja rasă şi zeama de la o portocală
- frunzele de o legătură mică de cimbru proaspăt, tocate foarte mărunt
- 4 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi foarte mărunt
- 150 ml ketchup
- 6 linguri oţet balsamic
- 4 fileuri de porc (muşchi) a câte 400 g,
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
opţional:
- o mână de frunze proaspete de coriandru, tocate
- zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Ca să faceţi marinata, zdrobiţi seminţele de chimion, seminţele de fenicul şi cuişoarele într-un mojar şi amestecaţi-le cu boiaua, coaja şi zeama de portocală, cimbrul, usturoiul, ketchup-ul şi oţetul balsamic.
Condimentaţi fileurile de porc cu sare şi piper, apoi cufundaţi-le în marinată.
Puteţi să le lăsaţi la marinat o jumătate de zi, intervalul minim fiind de o oră. Dacă aveţi ţepuşe de metal sau de lemn, aşezaţi fileurile unul lângă altul şi străpungeţi-le cu frigăruile la distanţă de 2,5 cm.
Aşezaţi carnea pe grătarul cu cărbuni sau sub grătarul de la aragaz pentru 15-20 de minute, până când se rumeneşte frumos.
De fiecare dată când întoarceţi fileurile, stropiţi-le din abundenţă cu marinata rămasă, acoperindu-le cu o glazură lipicioasă şi negricioasă.
Când sunt gata, puneţi fileurile pe un platou mare şi lăsaţi-le să stea 5 minute.
Tăiaţi carnea felii printre ţepuşe sau pur şi simplu tăiaţi fiecare file în două, apoi presăraţi-le cu coriandru tocat sau stropiţi-le cu zeamă de lămâie.
Muşchi de porc la grătar
Pofta buna!
Incoming search terms:
- equalipp