Muşchi de porc cu ierburi de Provence
PrinteazaMuşchi de porc cu ierburi de Provence din: morcovi, praz, ceapa, unt, muschi de porc, smantana, sare, piper, ieburi de provence, salvie
- 500 g morcovi
- 2-3 fire de praz
- 8 cepe dimensiune mijlocie
- 40 g unt
- 1 1/2 – 2 kg muschi de porc
- 600 g smantana dulce
- 400 g smantana fermentata
- sare
- piper
- 10 g ierburi de Provence (cimbriosr, rozmarin, cimbru, levantica)
- salvie
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele. Tai ceapa julien, iar morcovii şi prazul în rondele.
Aşezi legumele într-o tavă unsă cu unt. Speli carnea, o usuci între şervete şi o freci cu sare şi piper
. Amesteci cele două tipuri de smântână, apoi le combini cu 3 linguri de verdeaţă tocată, sare şi piper.
Pui muşchiul peste legume, presari restul de verdeaţă şi torni deasupra puţin sos de smântână. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 2 ore.
Stropeşti carnea din când în când cu sosul de smântână, până se formează o crustă rumenă.
După 1 oră, micşorezi intensitatea focului şi continui prepararea termică.
După ce carnea s-a pătruns, o scoţi şi o tai în felii.
Fierbi legumele împreună cu sosul de smântână, până obţii o consistenţă cremoasă şi serveşti sosul alături de friptură.
Muşchi de porc cu ierburi de Provence
Pofta buna!
Foarte bun muschiul de porc
Foarte bun muschiul de porc
De unde se cumpara ierburile de Provence?