Muschi de porc cu lapte, capsuni si rozmarin
PrinteazaMuschi de porc cu lapte, capsuni si rozmarin din: muşchi de porc, lapte, căpşuni, rozmarin, usturoi, frunze de dafin, făină, unt, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg muşchi de porc
- 1 litru de lapte
- căpşuni
- rozmarin
- 2 căţei de usturoi
- 2 frunze de dafin
- 2 linguriţe de făină
- 50 g de unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Topiţi untul în tigaie şi adăugaţi căţeii de usturoi necurăţaţi, între timp, încălziţi laptele cu rozmarin, frunze de dafin, sare şi piper.
Când usturoiul devine auriu, adăugaţi carnea şi rumeniţi pe toate părţile la foc mare, fără să se străpungă.
Adăugaţi laptele aromatizat la friptură, puneţi capacul şi fierbeţi timp de aproximativ 1 oră şi 30 de minute, amestecând din când în când.
Când este gata, luaţi friptura din lapte şi înveliţi-o în aluminiu. Strecuraţi laptele şi adăugaţi făina.
Amestecaţi repede cu un tel şi lăsaţi pe foc puternic să scadă timp de 10 minute. Serviţi carnea cu sosul de lapte şi căpşunile feliate, ca garnitură.
Muschi de porc cu lapte, capsuni si rozmarin
Pofta buna!