Muschi de porc legat
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de muschi de porc legat din: file de porc, ulei, suc de lamaie, suc de portocale, vin alb, cimbru, maghiran, salvie, sare si piper.
- 1 bucata file de porc
- 4 linguri ulei
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 linguri suc de portocale
- 250 ml vin alb
- 2 crengute de cimbru
- 2 crengute de maghiran
- 2 crengute de salvie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală carnea şi se taie astfel încât să se obţină o foaie. Se amestecă uleiul, sucurile şi vinul alb şi se bat bine cu furculiţa. In carne se fac incizii în care se introduc aleatoriu bucăţi din crenguţele de cimbru, măghiran şi salvie.
Se presară carnea cu sare şi piper, se pune într-o pungă şi se toarnă amestecul de ulei şi suc. Se leagă punga şi se agită. Se dă la rece 3 ore şi se mai întoarce periodic.
După 3 ore se scoate carnea, se aşază restul crenguţelor de plante aromate, se leagă cu aţă de bucătărie şi se pune în tavă la copt cu marinata în care a stat. Se coace 50 de minute şi apoi se lasă 10 minute în tavă înainte de a o tăia felii.
Muschi de porc legat
Pofta buna!