Muschi de porc cu legume
PrinteazaO reteta de muschi de porc cu legume din: muschi de porc, varza de Bruxelles, cartofi, vin rosu, sare grunjoasa, piper, cimbru, miere, unt, ulei de masline si usturoi.
- 600-800 g muschi de porc
- 500 g varza de Bruxelles
- 500 g cartofi
- 350 ml vin rosu
- sare grunjoasa
- piper negru si rosu macinat
- cimbru verde si uscat
- o lingura miere
- 150 g unt
- 5-6 linguri ulei de masline
- 3-4 catei de usturoi
Mod de preparare:
Se condimentează carnea cu sare, piper şi cimbru. Se unge cu unt şi miere şi se acoperă cu vin. Se lasă la macerat 3-4 ore, apoi se fierbe la foc mic. Se spală şi se fierb cartofii în apă cu sare şi usturoi.
Varza se spală şi se opăreşte în apă clocotită cu sare. Cartofii se scurg, se condimentează cu sare, se stropesc cu ulei şi unt topit şi se înăbuşă la foc mic. Se adaugă şi varza, cât să prindă o crustă aurie. Se feliază muşchiul de porc şi se serveşte cu legumele înăbuşite. Se ornează cu cimbru.
Muschi de porc cu legume
Pofta buna!