Muşchi de porc cu portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de muschi de porc cu: sare, piper negre, usturoi, unt, ulei, vin alb dulce, portocale, cimbru uscat, oregano verde, patrunjel.

Ingrediente:Muşchi de porc cu portocale

  • o bucată muşchi de porc
  • sare grunjoasa
  • piper negru şi măcinat
  • 8-10 căţei usturoi
  • 100 g unt
  • 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 200 ml vin alb dulce
  • 4-6 portocale
  • cimbru uscat
  • oregano verde şi uscat
  • pătrunjel pentru ornat

Mod de preparare:

Se spală carnea şi se împănează cu usturoi, cimbru şi şunculiţă afumată. Se presară sare şi piper, se stropeşte cu vin şi cu apă. Se bagă la cuptor şi se lasă la foc potrivit.

Separat, se curăţă portocalele şi se feliază. Se topeşte untul, se adaugă câţiva căţei de usturoi feliati şi bucăţile de portocale. Se fierb la foc mic şi, la sfârşit, se adaugă pasta de ardei, sare, piper, cimbru şi oregano.

Se mai lasă să scadă câteva minute şi se toarnă pes­te muşchiuleţul rumenit. Se serveşte ornat cu frunzuliţe de pătrunjel şi coji de portocale.

Muşchi de porc cu portocale

Muşchi de porc cu portocale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.