Muşchi de porc cu portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de muschi de porc cu: sare, piper negre, usturoi, unt, ulei, vin alb dulce, portocale, cimbru uscat, oregano verde, patrunjel.
- o bucată muşchi de porc
- sare grunjoasa
- piper negru şi măcinat
- 8-10 căţei usturoi
- 100 g unt
- 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
- 200 ml vin alb dulce
- 4-6 portocale
- cimbru uscat
- oregano verde şi uscat
- pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Se spală carnea şi se împănează cu usturoi, cimbru şi şunculiţă afumată. Se presară sare şi piper, se stropeşte cu vin şi cu apă. Se bagă la cuptor şi se lasă la foc potrivit.
Separat, se curăţă portocalele şi se feliază. Se topeşte untul, se adaugă câţiva căţei de usturoi feliati şi bucăţile de portocale. Se fierb la foc mic şi, la sfârşit, se adaugă pasta de ardei, sare, piper, cimbru şi oregano.
Se mai lasă să scadă câteva minute şi se toarnă peste muşchiuleţul rumenit. Se serveşte ornat cu frunzuliţe de pătrunjel şi coji de portocale.
Muşchi de porc cu portocale
Pofta buna!