Muschi de porc cu salvie la cuptor
PrinteazaMuschi de porc cu salvie la cuptor din: muşchi deporc, usturoi, vin alb, salvie proaspătă, rozmarin verde, foi de dafin, pătrunjel verde, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 1 bucată de muşchi deporc (circa 700 g)
- 5 căţei de usturoi
- 1 pahar de vin alb
- 2 linguri salvie proaspătă
- 2 linguri rozmarin verde
- 2 foi de dafin
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper
- 1-2 linguri ulei (opţional)
Mod de preparare:
Amesteci usturoiul cu salvia, rozmarinul, foile de dafin, pătrunjelul, sare şi piper şi formezi un amestec, lei muşchiul de porc, îl speli şi îl crestezi din loc în loc.
Pui în aceste crestături amestecul format, iar cu restul, ungi bine bucata de muşchi, iei o formă mai înaltă (de ceramică sau be yena) şi pui 1/2 pahar de apă şi 1 pahar de vin.
Aşezi în mijloc bucata de carne şi acoperi vasul cu folie de aluminiu. Dai la cuptor, la 180 de grade C, pentru circa 1 oră.
După 30-40 de minute, scoţi folia de aluminiu şi stropeşti carnea cu 1 pahar de vin alb.
Apoi laşi mai departe să se pătrundă bine carnea. Serveşti carnea tăiată felii, caldă sau rece.
Muschi de porc cu salvie la cuptor
Pofta buna!