Muschi de porc cu sos de hrean

Printeaza

Muschi de porc cu sos de hrean

Ingrediente:

  • 1 kg muşchi de porc
  • 2 l zeamă de varză
  • 100 g slănină
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 5 bucăţi hrean
  • 300 g smântână
  • 100 g miere
  • 1 linguriţă de oţet de mere
  • sare
  • piper
  • o pungă de verze de Bruxelles congelate

 

Mod de preparare:

Speli carnea şi o pui la fiert în zeama de varză, cu 4-5 căţei de usturoi. In acest timp cureţi hreanul, îl dai pe răzătoarea cu ochiuri mici şi-l amesteci cu mierea, smântână, oţetul şi potriveşti gustul de sare şi piper.

Tai apoi slănina bucăţele şi cureţi usturoiul. După ce a fiert carnea, o laşi puţin să se răcească şi o împănezi cu slă­nină şi căţei de usturoi.

O aşezi într-o tavă cu puţin ulei, potriveşti  de sare şi piper şi o dai la cuptor pentru 40 de minute.

După ce s-a rumenit, o dai la rece, apoi o tai felii şi o aduci la masă cu sosul de hrean cupton, şi garnitura de verzişoare fierte în apă cu sare.

 

Muşchi de porc cu sos de hrean

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

  1. As manca niste muschi de porc cu sos de hrean.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.