Muschi de porc in sos de prune si miere
PrinteazaMuschi de porc in sos de prune si miere din: muşchi de porc, prune uscate sau proaspete, ceapa, mustar, miere, vin, ienibahar, boia dulce, sare, piper.
Carnea de porc este o sursă bogată de proteine, care sunt esențiale pentru dezvoltarea și repararea țesuturilor, menținerea sănătății sistemului imunitar și susținerea creșterii musculare.
Conținut de vitamine și minerale:
Carnea de porc conține o serie de vitamine și minerale esențiale, inclusiv vitamina B12, zinc, seleniu, fier și niacină. Aceste substanțe nutritive sunt importante pentru funcționarea optimă a organismului.
Ingrediente:
- 1 bucată de muşchi de porc
- 300 g prune uscate sau proaspete
- 1 ceapă
- 3 linguriţe cu muştar
- 1 lingură cu miere
- 1 pahar cu vin
- ienibahar
- boia dulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Aşază muşchiul într-o tavă mai înaltă şi unge-lcu muştar. Condimentează-l cu ienibahar, boia, sare şi piper şi stropeşte-l cu puţin vin.
Intr-un castron, amestecă restul de vin cu mierea, ceapa tocată şi prunele fără sâmburi.
Lasă 15 minute, să se întrepătrundă aromele, după care toarnă totul peste muşchi.
Completează cu apă până la jumătatea muşchiului. Lasă la cuptor până se pătrunde carnea.
Din cândîn când, întoarce bucata de carne. Dacă sosul de prune din tavă scade prea repede, iar carnea nu este făcută, adaugă puţină apă fierbinte.
Taie muşchiul în felii groase şi serveşte cu sos din belşug.
Muschi de porc in sos de prune si miere
Pofta buna!