Muschi de porc cu sos vanatoresc
PrinteazaMuschi de porc cu sos vanatoresc din: muschi de porc, sunculita, ceapa, usturoi, dafin, sare, piper, paprika, ciuperci, vin.
- 1 kg muşchi de porc
- 200 g şunculiţă afumată
- 2 cepe medii
- 1 căpăţână de usturoi
- 2-3 foi de dafin
- 4 linguri cu pastă de tomate
- piper alb pisat
- piper negru boabe
- sare
- paprica
- 350 g ciuperci
- 1 pahar cu vin roşu ulei de măsline
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Spală muşchiul şi condimentează-l. Din loc în loc, înţeapă carnea cu cuţitul, ca să faci mici găuri, în care bagi alternativ cubuleţe de şunculiţă şi usturoi.
Aşază muşchiul într-o tavă şi toarnă peste el un pahar cu apă şi uleiul de măsline. Bagă la cuptor timp de 15 minute.
Prepară sosul vânătoresc: într-un bol, diluează puţin pasta de tomate. Adaugă piperul alb, paprica şi pătrunjelul tocat mărunt.
Toarnă jumătate din cantitate peste muşchi, iar restul pune-l în tavă. Adaugă ceapa şi ciupercile tăiate bucăţi, şunculiţă rămasă, foile de dafin, piperul boabe.
Lasă la cuptor 40 de minute, la foc mare. Din când în când, întoarce bucata de muşchi. Toarnă paharul cu vin roşu şi mai lasă zece minute la cuptor.
Scoate pe un platou, adaugă legumele din tavă şi puţin sos.
Pofta buna!