Porc cu Lămâie și Rozmarin din: cotlet de porc, suc si coaja de lamaie, rozmarin, usturoi, ulei, sare, piper. Este o rețetă care îmbină simplitatea cu rafinamentul, aducând în farfurie aromele luminoase și proaspete ale Mediteranei. Acest fel de mâncare este perfect pentru o cină în familie sau un prânz festiv, oferind o explozie de […]
Muschi de porc cu sos de vin
PrinteazaMuschi de porc cu sos de vin din: muschi de porc, sunculita afumata, ceapa rosie, vin demidulce, ulei de floarea soarelui, sare si piper.
Ingrediente:
- un kg muschi de porc
- 50 g sunculita afumata
- 3-4 cepe rosii potrivite
- 300 ml vin demidulce rose
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper negru boabe si macinat
Mod de preparare:
Se spală muşchiul de porc cu 2-3 jeturi de apă, apoi se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie.
Se împănează muşchiul de porc cu ceapă, sare, şunculiţă şi piper.
Se stropeşte cu ulei şi vin, se acoperă cu o folie şi se lasă de seara până dimineaţa sau câteva ore ca să se macereze.
După ce a stat la macerat, se pune într-o tavă, se stropeşte cu zeama în care a stat şi se bagă în cuptor.
Pentru început, se lasă la cuptor acoperit cu un capac ca să nu se ardă pe exterior. După ce s-a fiert carnea înăbuşit, se scoate capacul.
După ce s-a rumenit friptura şi s-a frăgezit, se serveşte stropită cu sosul de vin şi ceapă.
In funcţie de preferinţe, se poate condimenta şi cu alte mirodenii.
Muschi de porc cu sos de vin
Pofta buna!
Porc în Stil Asiatic cu Sos Teriyaki
Porc în Stil Asiatic cu Sos Teriyaki din: muschi de porc, sos teriyaki, ulei, ardei, morcovi, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, seminte de susan, coriandru. Aducând un gust de Asia direct în bucătăria ta, rețeta este o alegere perfectă pentru o cină delicioasă și aromată. Combinând carnea suculentă de porc cu un sos teriyaki bogat și […]