Muschi cu piper din: muschi de porc, piper, usturoi, ulei, boia, sare. Ingrediente: 600 g muşchi de porc 60 g piper mozaic 2 căţei de usturoi 1 lingură de ulei 1 linguriţă rasă de boia sare Mod de preparare: Unge carnea cu ulei şi usturoi pisat. Dă-o cu sare şi boia. Rumeneşte-o în tigaie […]
Muşchi de porc sub crustă de verdeaţă
PrinteazaMuşchi de porc sub crustă de verdeaţă din: patrunjel, salvie, paine toast, ulei de masline, muschi de porc, sare, ceapa rosie, morcovi, ardei grasi, ulei de masline, spanac, sare, piper.
- 1 legatura patrunjel
- 1 fir salvie
- 2 felii paine toast
- 2 linguri ulei de masline
- 1 muschi de porc (400 g)
- sare
garnitura de legume:
- 1 ceapa rosie
- 2 fire telina
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi
- 2 linguri ulei de masline
- 300 g spanac proaspat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 190 °C. Se zdrobeşte pâinea în mixer.
Se adaugă pătrunjel şi salvie tocată, apoi uleiul şi 1 lingură de sare.
Se curăţă şi se şterge muşchiul de porc şi se tăvăleşte prin acest amestec.
Se aşază carnea într-o tavă şi se coace la cuptor cca 25 min. între timp, se curăţă legumele.
Ceapa şi morcovul se taie felii. Ardeiul gras se spală, se curăţă de cotoare, pieliţe şi seminţe şi se taie pulpa fâşii.
Intr-o tigaie se încinge uleiul şi se căleşte ceapa cca 2 min. Se adaugă apoi ţelina, morcovul şi ardeiul gras; se prăjesc la foc mijlociu cca 5 min. în amestecul de legume se adaugă frunzele de spanac curăţate şi se mai prăjesc 1 min.
Se ia vasul de pe foc, se sărează şi se piperează legumele.
Se scoate friptura din tavă, se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă să se odihnească cca 5 min.
Apoi se taie felii şi se serveşte cu legume.
Muşchi de porc sub crustă de verdeaţă
Pofta buna!
Muschi cu mirodenii din: muschi de porc sau de vita, boia, sare, piper, vin, cimbru, busuioc, oregano, miere, mustar, slaninuta, seminte de susan, ceapa, ficat, verdeata, muraturi, oua. Ingrediente: 1 bucată de muşchi de porc sau de vită boia sare piper vin cimbru busuioc oregano miere muştar slăninuţă tocată seminţe de susan ceapă ficat verdeaţă […]
Pofta buna!