Muschi de porc la tava
PrinteazaMuschi de porc la tava din: muschi de porc, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, cimbru, vin alb, unt, faina, ciuperci si vraza de bruxelles.
- un kg musschi de porc
- 4 catei de usturoi
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- sare grunjoasa
- cimbru proaspat
- cimbru uscat si macinat
- 200 ml vin alb dulce
- 75 g unt
- o lingura faina
- 300 g ciuperci
- un kg varza de Bruxelles
Mod de preparare:
Se curăţă muşchiul de pieliţe, se trece printr-un jet de apă rece şi se şterge cu un prosop absorbant. Se unge cu unt şi se condimentează cu sare, cimbru şi piper.
Se împănează cu usturoi şi se stropeşte cu ulei şi vin. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la frigider aproximativ o oră. între timp, se încălzeşte cuptorul la 150° C.
Se curăţă ciupercile, se spală, se feliază şi se călesc în puţin ulei. Se stropesc cu vin şi se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă făina cernută şi se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe. Se ia de pe foc. Se bagă muşchiul de porc în cuptor şi se stropeşte din când în când cu sosul lăsat în tavă.
Varza de Bruxelles se spală şi se fierbe în apă cu sare. După aceea, se amestecă cu puţin ulei de măsline. Muşchiul de porc se serveşte cu sosul de ciuperci şi cu varza, ornat cu cimbru.
Muschi de porc la tava
Pofta buna!
ca la mama acasa 🙂
de-a dreptul gustos trebuie sa fie
ce bun e muschiul la tava 🙂