Muschi de porc la tigaie
PrinteazaMuschi de porc la tigaie din: fasole neagra, zahar, usturoi, sos de soia, miere, condimente, otet de orez, unt de arahide, ardei iute, muschi de porc, amidon, ulei, ceapa, ridichi, varza pak choi. ceapa verde, orez.
Ingrediente sos:
- 250g de fasole neagră, din conservă, boabele scurse şi clătite
- 85g de zahăr
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri de miere
- 1 linguriţă amestec de cinci condimente
- 2 linguri oţet din orez
- 1 lingură unt de arahide
- 1 ardei roşu iute, tocat (curăţat de seminţe)
pentru porc:
- 400g muşchi de porc, tăiat în fâşii
- 1 lingură amidon
- 1-2 linguri de ulei
- 2 cepe mici, tocate
- 300g de ridichi, tocate, plus 8 întregi
- 300g de varză pak choi, tocată
- 1 ceapă verde, feliată în bucăţi lungi
- orez fiert, pentru servit
Mod de preparare:
Pentru a face sosul, pune jumătate din cantitatea de fasole în bolul unui robot de bucătărie, împreună cu celelalte ingrediente şi 50ml de apă.
Asezonează, apoi pasează-le până când obţii un sos fin. Toarnă-l într-o crăticioară şi încălzeşte-l uşor circa 5 minute sau până când devine gros şi lucios.
Intr-o farfurie mare sau un bol, tăvăleşte bucăţile de carne prin amidon şi lasă-le deoparte.
Incinge wokul la foc mare, pune puţin ulei, apoi adaugă carnea – s-ar putea să fie nevoie să faci asta în tranşe.
Găteşte carnea la foc mare circa 5 minute, până când îşi schimbă culoarea şi se pătrunde.
Scoate carnea din wok cu ajutorul unei spumiere şi las-o să se odihnească pe o farfurie.
Dacă wokul este uscat în această etapă, adaugă 1 linguriţă de ulei. Pune în el cepele şi căleşte-le până când se înmoaie.
Adaugă ridichile tocate, restul de fasole, varza pak choi şi ceapa verde. Găteşte-le 3-4 minute, apoi pune la loc carnea în wok, adaugă sosul, amestecă şi dă mâncarea în clocot, în circa 1 minut.
Serveşte-o cu orez fiert şi câteva ridichi crude feliate.
Muschi de porc la tigaie
Pofta buna!