Muschi simplu la cuptor

Printeaza

Muschi simplu la cuptor din: muschi de vita, ciolan de porc, varza, orez, rosii, cmbru, faine, ardei iute, sare, marar, unt, otet, smantana, supa.

 

Ingrediente: Muschi simplu la cuptor

  • 1 kg muşchi de vita
  • 400 g ciolan de porc afumat
  • 1,5 kg varza creaţă
  • 200 g orez
  • 500 g roşii
  • cimbru
  • 1 linguriţă făină
  • 1 ardei iute
  • sare
  • mărar verde
  • 100 g unt
  • 1 lingură oţet de vin
  • 2 linguri smântână
  • 1 pahar supă

 

Mod de preparare:

Curăţaţi muşchiul, prăjiţi-l frumos pe toate feţele, apoi puneţi-l într-o cratiţă cu ciolanul afumat; adăugaţi 2 pahare de apă şi daţi vasul la cuptor, sub capac, pentru 40 de minute.

Intre timp, opăriţi varza din care faceţi 12-14 grămăjoare şi le puneţi pe lângă muşchi cu de ardei iute tăiat foarte fin.

Mai lăsaţi vasul la cuptor până când muşchiul şi varza sunt gata. Scoateţi muşchiul şi ciolanul, tăiaţi carnea în felii şi puneţi-le pe platou.

Garnisiţi cu varză şi cu pilaf de roşii.

Din fondul în care a fost fript muşchiul, pregătiţi un sos cu făină, cimbru şi 14 de ardei iute tocat fin.

Adăugaţi 1 pahar cu apă şi oţet, după care fierbeţi 8-10 minute.

Strecuraţi sosul, puneţi mărarul tocat şi smântână.

Aduceţi acest sos la masă, în sosieră.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.