Muschi simplu la cuptor
PrinteazaMuschi simplu la cuptor din: muschi de vita, ciolan de porc, varza, orez, rosii, cmbru, faine, ardei iute, sare, marar, unt, otet, smantana, supa.
- 1 kg muşchi de vita
- 400 g ciolan de porc afumat
- 1,5 kg varza creaţă
- 200 g orez
- 500 g roşii
- cimbru
- 1 linguriţă făină
- 1 ardei iute
- sare
- mărar verde
- 100 g unt
- 1 lingură oţet de vin
- 2 linguri smântână
- 1 pahar supă
Mod de preparare:
Curăţaţi muşchiul, prăjiţi-l frumos pe toate feţele, apoi puneţi-l într-o cratiţă cu ciolanul afumat; adăugaţi 2 pahare de apă şi daţi vasul la cuptor, sub capac, pentru 40 de minute.
Intre timp, opăriţi varza din care faceţi 12-14 grămăjoare şi le puneţi pe lângă muşchi cu de ardei iute tăiat foarte fin.
Mai lăsaţi vasul la cuptor până când muşchiul şi varza sunt gata. Scoateţi muşchiul şi ciolanul, tăiaţi carnea în felii şi puneţi-le pe platou.
Garnisiţi cu varză şi cu pilaf de roşii.
Din fondul în care a fost fript muşchiul, pregătiţi un sos cu făină, cimbru şi 14 de ardei iute tocat fin.
Adăugaţi 1 pahar cu apă şi oţet, după care fierbeţi 8-10 minute.
Strecuraţi sosul, puneţi mărarul tocat şi smântână.
Aduceţi acest sos la masă, în sosieră.
Pofta buna!