Muschi a la Sohodol

Printeaza

Muschi a la Sohodol din: muschi de vita, bureti de padure, mere, cartofi, usturoi. sare, cimbru, zahăr, unt, marar, patrunjel, piper.

Ingrediente:Muschi a la Sohodol

  • 1,5 kg muşchi de vita
  • 500 g bureţi de pădure
  • 9 mere
  • 400 g cartofi
  • 4 căţei mari de usturoi
  • sare
  • cimbru
  • zahăr
  • 100 g unt
  • mărar
  • pătrunjel verde
  • piper

 

Mod de preparare:

Daţi muşchiui cu sare, piper şi cimbru şi frigeţi-l în tavă, la cuptor, 30 de minute.

Separat, în acest timp, pregătiţi garniturile. La 7 mere scoateţi-le mijlocul şi acoperiţi golul rămas cu 2 mere care au fost date prin râzătoare şi cu puţin zahăf.

Peste friptură puneţi puţin unt şi 2-3 linguri de apă. Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i în cuburi mici, prăjiţi-i în unt sau în ulei, stropiţi-i cu mujdei şi decoraţi-i cu pătrunjel tocat.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.