Muşchi în sos vânătoresc
PrinteazaO reteta delicioasa de muschi in sos vanatoresc din: muschi porc, sunculita afumata, ceapa, usturoi, foi de dafin, pasta de tomate, piper alb, piper negru, sare, paprica, ciuperci, vin rosu, ulei de masline si patrunjel.
- 1 kg muschi porc
- 200 g sunculita afumata
- 2 cepe medii
- 1 capatana de usturoi
- 2-3 foi de dafin
- 4 linguri cu pasta de tomate
- piper alb pisat
- piper negru boabe
- sare
- paprica
- 350 g ciuperci
- 1 pahar vin rosu
- ulei de masline
- 1 legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Spala muschiul si condimenteaza-l. Din loc in loc, inteapa carnea cu cutitul, ca sa faci mici gauri, in care bagi alternativ cubuletele de sunculita si usturoi.
Asaza muschiul intr-o tava si toarna peste el un pahar cu apa si uleiul de masline. Baga la cuptor 15 minute.
Prepară sosul vânătoresc: într-un bol, diluează puţin pasta de tomate. Adaugă piperul alb, paprica şi pătrunjelul tocat mărunt.
Toarnă jumătate din cantitate peste muşchi, iar restul pune-l în tavă. Adaugă ceapa şi ciupercile tăiate bucăţi, şunculiţă rămasă, foile de dafin, piperul boabe.
Lasă la cuptor 40 de minute, la foc mare. Din când în când, întoarce bucata de muşchi. Toarnă paharul cu vin roşu şi mai lasă zece minute la cuptor.
Scoate pe un platou, adaugă legumele din tavă şi puţin sos. Serveşte cu vin roşu şi, eventual, o salată.
Muşchi în sos vânătoresc
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sos vanatoresc