Muşchi sote Stronganoff
PrinteazaIngrediente:
- 750 g muşchi de vacă
- 150 ml ulei
- 3 cepe
- o lingură făină
- o linguriţă boia dulce
- 100 g smântână
- 300 ml bulion
- 2 linguri muştar
- 500 g ciuperci (din conservă)
- 75 g unt
- 3-4 căţei de usturoi
- sare
- piper
- o legătură de pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Tai julien muşchiul de vacă, îl presari cu sare şi-l sotezi în ulei. Ceapa o tai mărunt, o căleşti în ulei, adaugi făina şi le căleşti împreună. Stingi totul cu boia de ardei şi bulion subţiat cu apă.
Adaugi carnea în sos, potriveşti din nou de sare şi piper, adaugi usturoi tocat şi laşi aşa să fiarbă circa o oră, adăugând apă din când în când. între timp, tai ciupercile felii, le opăreşti cu apă şi le căleşti în unt.
Apoi le adaugi peste carne. Spre sfârşitul fierberii adaugi muştarul şi smântână. în momentul servirii presari verdeaţa tocată. Garnitura ideală sunt cartofii natur sau piure.
Muşchi sote Stronganoff
Pofta buna!