Muşchi tocat cu garnitură de legume sotate, cartofi prăjiţi şi sos de friptură

Printeaza

Muşchi tocat cu garnitură de legume sotate, cartofi prăjiţi şi sos de friptură

 

Ingrediente:Muşchi tocat cu garnitură de legume sotate, cartofi prăjiţi şi sos de friptură

  • 300 g carne de vacă
  • 200 g carne de porc
  • 200 ficat
  • 5 ouă
  • 100 g limbă afumată fiartă
  • sare
  • piper
  • 1 felie de franzelă
  • cimbru
  • 3 căţei de usturoi
  • 1/2 ceapă
  • 100 g unt
  • 150 g morcovi
  • 150 g mazăre
  • 150 g fasole fidea
  • 250 g conopidă
  • 300 g cartofi
  • puţin vin

 

 

Mod de preparare:

Se dă prin maşina de tocat de două ori, carnea de vacă, carnea de porc, franzela muiată şi stoarsă, usturoiul şi ceapa sotată.

Se amestecă bine cu sare, piper, cimbru şi 2 ouă crude iar la urmă cu 2 ouă fierte tari tăiate, limba fiartă şi ficatul sotat. Se formează muşchiul, se trece prin făină şi se aşază în tava unsă.

Se unge muşchiul cu ou bătut şi se dă la cuptor 35-40 minute.

Se gar­niseşte cu legumele fierte sotate în unt amestecate şi cu cartofi prăjiţi.

In sosul rămas în tava în care a fost fript muşchiul, se mai pune puţin vin şi 3 linguri sos de friptură.

Se serveşte separat la sosieră.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. OOooooo, prea complicata reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.