Muschi tocat de urs cu garnitura de piure de cartofi si legume de sezon
PrinteazaMuschi tocat de urs cu garnitura de piure de cartofi si legume de sezon
- 800 g came macră de urs
- 1 ceapă
- 2 fire ceapă verde
- 2 ouă
- 2 linguri făina
- sare
- piper
- 5 căţei usturoi
- 100 g şuncă afumată
- 120g unt
- 400 g cartofi
- 1 pahar lapte
- 150 g castraveciori acri
- 1 legătură mărar
- 1 pahar vin
- 1 felie franzelă
- cimbru
- puţin zahăr
Mod de preparare:
Carnea se toacă cu franzela înmuiată şi stoarsă, se amestecă cu 2 ouă crude, ceapă verde şi usturoiul (tăiat mărunt), sare, piper, cimbru şi şuncă tocată julien. Se formează muşchiul, se dă prin făină, se aşază pe o tavă unsă, se unge muşchiul cu ou bătut şi se pune la cuptor circa 40 minute.
Cînd este gata se aşază pe platou tăiat felii mai groase şi se garniseşte cu piure de cartofi şi o legumă de sezon. Sosul se face separat o ceapă tocată, salată cu unt, puţină făină, supă sau apă, vin, puţin zahăr, o lingură bulion, castraveţi tăiaţi julien, se fierbe 10 minute şi se termină cu mărar tocat şi puţin zahăr.
Se serveşte la sosieră.
Pofta buna!