Muschi umplut cu legume in sos dulce-acrisor

Printeaza

O reteta delicioasa de muschi cu legume in sos dulce-acrisor din: muschi de porc, ardei gras verde, ardei gras galben, salata, ceapa, zahar, pesmet, parmezan, seminte de fenicul, supa de legume, otet de vin rosu, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Muschi umplut cu legume in sos dulce-acrisor

  • 800 g muşchi de porc
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 1 legătură mică de salată
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de zahăr din trestie de zahăr
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 linguri de parmezan
  • 1/2 linguriţă seminţe de fenicul zdrobite
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 1 pahar de supă de legume
  • 1 lingură de oţet de vin roşu
  • 11 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi ardeii graşi pe jumătate, scoateţi-le seminţele şi nervurile albe din interior, apoi tăiaţi-i fâşiuţe. Spălaţi salata, scurgeţi-o şi rupeţi-i frunzele bucăţele. Curăţaţi şi tocaţi ceapa. Puneţi legumele într-o tigaie cu patru linguri de ulei, săraţi-le şi căliţi-le cam 15 minute la foc mic.

Stingeţi focul, scoateţi jumătate din preparat şi tocaţi-l. Adăugaţi parmezanul şi pesmetul, pe urmă amestecaţi totul. Cu această compoziţie umpleţi buzuna­rele de muşchi şi coaseţi deschizătura cu fir alimentar. Potriviţi de sare şi de piper, presăraţi deasupra seminţele de fenicul zdrobite şi puneţi carnea într-o cratiţă.

Rumeniţi-o în două linguri de ulei, întorcându-o pe fiecare parte timp de 10 minute. Turnaţi vinul şi lăsaţi-l să se evapore. Daţi focul mic, adăugaţi puţină supă şi acoperiţi cu un capac. Inăbuşiţi carnea 40 de minute, stropind-o din când în când cu câteva linguri de supă caldă, şi întoarceţi-o de mai multe ori.

Stingeţi fbcul. Scoateţi muşchiul pe un tocător. Când s-a răcorit, tăiaţi-l felii şi puneţi-l pe farfurii. încălziţi legumele rămase şi aranjaţi-le alături de bucăţile de muşchi.

într-o crăticioară, daţi în clocot câteva linguri de apă, dizolvaţi zahărul, amestecând con­tinuu 5 minute. Stingeţi focul, turnaţi deasupra cinci linguri de ulei şi una de oţet, bateţi bine sosul obţinut şi apoi stropiţi cu el carnea.

Muschi umplut cu legume in sos dulce-acrisor

Muschi umplut cu legume in sos dulce-acrisor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.