Muschi umplut cu mere caramelizate
PrinteazaMuschi umplut cu mere caramelizate din: unt, zahar brun, scortisoara, mere, muschi de porc, sare, piper, ulei, suc de portocale.
- 1 baton de unt
- ¼ cana de zahar brun, plus 1 lingura
- scortisoara
- 2 mere, cuburi
- 1 bucata muschi de porc
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri de ulei vegetal
- ½ ceasca de suc de portocale
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175C.
Intr-o tigaie mare, se topeste untul si se adauga zahar brun, merele cuburi si scortisoara. Gatiti aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Lasati sa se raceasca. Intindeti muschiul de porc, bateti putin cu un ciocan de carne, intindeti merele caramelizate, rulati si legati bine cu sfoara.
Asezonati cu sare si piper, adaugati intr-o tigaie mare, in care ati incins ulei. Gatiti pe fiecare parte pana se rumeneste. Transferati apoi intr-un vas termorezistent. Se amesteca sucul de portocale cu zaharul brun si se toarna peste carnea de porc.
Dati la cuptor aproximativ 1 ora si 30 de minute.
Scoateti din cuptor si inveliti cu folie de aluminiu, lasati sa se odihneasca timp de 15 minute, taiati si serviti.
Pofta buna!