Muschi umplut cu piure si muraturi
PrinteazaMuschi umplut cu piure si muraturi din: muschiulet de porc, carnat afumat de porc, cartofi, lapte, unt, piper, usturoi, boia de ardei dulce, bulion, sare, verdeata.
- 500 g muschiulet de porc
- 300 g carnat afumat de porc
- 600 g cartofi
- 500 ml lapte
- 25 g unt
- piper
- 50 g usturoi
- un varf de cutit boia de ardei dulce
- 25 ml bulion
- sare
- verdeata
Mod de preparare:
Intinzi muşchiul pe o planşetă şi îl baţi bine. Il dai cu sare, piper şi usturoi pisat. Peste muşchiul astfel pregătit, pui cârnaţii şi rulezi.
Aşezi muşchiul într-o cratiţă unsă cu unttură. Torni apă şi pui cratiţa la cuptor.
Când este rumenit, scoţi cratiţa afară din cuptor. Din cartofi şi lapte faci un piure. Serveşti muşchiul tăiat felii, cu garnitură de cartofi piure şi cu murături asortate. Lângă acest preparat merge un vin roşu sec.
Poftă bună!