Muschi de vita in aluat – usor de preparat

Printeaza

Muschi de vita in aluat din: muschi de vita, faina, oua, unt, ulei de masline, lapte, spanac, ceapa, sare si piper.

 

Ingrediente:Muschi_de_vita_in_aluat

  • 800 g muschi de vita
  • 350 g faina
  • 2 oua
  • 150 g unt
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ml lapte
  • 1 kg spanac proaspat
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi muşchiul de pieliţe şi tendoane, spălaţi-l, scurgeţi-l bine de apă şi ştergeţi-l cu un şervet de bucătărie.

Presăraţi-l cu sare şi piper şi prăjiţi-l la foc mare în 50g unt.

Rumeniţi-l 2-3 minute, întorcându-l pe toate părţile, apoi scoateţi-l pe o farfurie şi păstraţi-l acoperit, la cald.

Pentru aluat, amestecaţi într-un castron făina cu untul rămas, un ou, laptele şi un praf de sare.

Frământaţi bine aluatul şi lăsaţi-l 15 minute să se odihnească. între timp, tocaţi mărunt ceapa şi căliţi-o 3-4 minute în ulei.

Adăugaţi spanacul curăţat şi spălat şi căliţi-le împreună,10 minute la foc mic. Intindeţi aluatul într-o foaie subţire.

Intindeţi spanacul pe foaia de aluat, puneţi într-o margine muşchiul de vită prăjit, apoi rulaţi foaia de aluat, tăiaţi părţile în exces şi presaţi pe margine.

Din aluatul rămas decupaţi diferite forme (steluţe, clopoţei, brăduleţi) şi puneţi-le deasupra ruladei. Ungeţi rulada cu ou şi puneţi-o într-o tavă, pe hârtie de copt.

Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi la foc potrivit, 50 de mi­nute sau până când se rumeneşte bine deasupra.

 

Muschi de vita in aluat

Muschi_de_vita_in_aluat

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.