Muschi de vita in aluat – usor de preparat
PrinteazaMuschi de vita in aluat din: muschi de vita, faina, oua, unt, ulei de masline, lapte, spanac, ceapa, sare si piper.
- 800 g muschi de vita
- 350 g faina
- 2 oua
- 150 g unt
- 50 ml ulei de masline
- 50 ml lapte
- 1 kg spanac proaspat
- 1 ceapa mica
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi muşchiul de pieliţe şi tendoane, spălaţi-l, scurgeţi-l bine de apă şi ştergeţi-l cu un şervet de bucătărie.
Presăraţi-l cu sare şi piper şi prăjiţi-l la foc mare în 50g unt.
Rumeniţi-l 2-3 minute, întorcându-l pe toate părţile, apoi scoateţi-l pe o farfurie şi păstraţi-l acoperit, la cald.
Pentru aluat, amestecaţi într-un castron făina cu untul rămas, un ou, laptele şi un praf de sare.
Frământaţi bine aluatul şi lăsaţi-l 15 minute să se odihnească. între timp, tocaţi mărunt ceapa şi căliţi-o 3-4 minute în ulei.
Adăugaţi spanacul curăţat şi spălat şi căliţi-le împreună,10 minute la foc mic. Intindeţi aluatul într-o foaie subţire.
Intindeţi spanacul pe foaia de aluat, puneţi într-o margine muşchiul de vită prăjit, apoi rulaţi foaia de aluat, tăiaţi părţile în exces şi presaţi pe margine.
Din aluatul rămas decupaţi diferite forme (steluţe, clopoţei, brăduleţi) şi puneţi-le deasupra ruladei. Ungeţi rulada cu ou şi puneţi-o într-o tavă, pe hârtie de copt.
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi la foc potrivit, 50 de minute sau până când se rumeneşte bine deasupra.
Muschi de vita in aluat
Pofta buna!