Muschi de vita cu ciuperci si bacon

Printeaza

Muschi de vita cu ciuperci si bacon din: muschi de vita, ciuperci, bacon, cascaval, cimbru verde, chifla, sos de rodii, sare, piper.

Ingrediente:

  • 300 g muschi de vita
  • 6 ciuperci
  • 4 felii de bacon crud uscat
  • 50 g cascaval
  • 4 fire de cimbru verde
  • 1 chifla
  • 4 linguri sos de rodii
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi muşchiul de pieliţe şi tendoane, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi tăiaţi din acesta 2 bucăţi de circa 7 cm grosime.

Presăraţi carnea cu sare şi piper, după care înveliţi fiecare bucată în câte 2 felii de bacon. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi ciupercile în feliuţe subţiri, apoi căliţi-le 3-4 minute în ulei, la foc mare.

Tăiaţi din chiflă două felii de circa 1 cm grosime, prăjiţi-le până se rumenesc, apoi puneţi-le într-o tavă pe hârtie de copt şi puneţi pe fiecare felie câte 1-2 linguri cu ciuperci.

Puneţi pe fiecare felie de pâine câte o bucată de muşchi de vită. Pentru ca muşchiul să-şi păstreze forma, puteţi folosi pentru copt un inel special din metal. (Se poate prepara şi fără inel).

Puneţi deasupra muşchiului de vită ciupercile rămase, caşcavalul dat pe răzătoarea mare şi cimbrul.

Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi 30 de minute la foc potrivit spre mare (200° C).

Serviţi muschiul fierbinte, stropit cu sos de rodii.

Muschi de vita cu ciuperci si bacon

Muschi_de_vita_cu_ciuperci_si_bacon

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.