Muschi de vita cu ciuperci si ghimbir
PrinteazaMuschi de vita cu ciuperci si ghimbir din: muschi de vita, pasta miso, ghimbir, usturoi, broccoli, anason, taitei, ceapa, ulei de rapita, ciuperci, sos de soia, ulei de susan.
Ingrediente:
- 200g de muşchi de vită
- 1 lingură de pastă miso
- 1 bucată de ghimbir de mărimea unui deget, jumătate ras fin, cealaltă jumătate tăiat bastonaşe
- 4 căţei de usturoi, 1 ras fin, 3 feliaţi
- 175g de broccoli
- 2 stele de anason
- 2 cuiburi de tăieţei integrali
- 4 cepe verzi, tăiate pe lungime, apoi feliate subţire în fâşii lungi
- 2 linguri ulei de rapiţă
- 175g de ciuperci
- soia light şi ulei de susan, pentru servit (opţional)
Mod de preparare:
Muschi de vita cu ciuperci si ghimbir: Taie friptura în fâşii, pe diagonală, folosind un cuţit ascuţit, apoi amestec-o cu pasta miso, ghimbirul râs şi usturoiul ras.
Presară puţin piper şi amestecă, pentru a-l distribui uniform.
Umple o oală de mărime medie cu apă şi dă-oîn clocot. Adaugă broccoliul şi fierbe-l timp de 2 minute, apoi scoate buchetele din apă.
Adaugă stelele de anason, tăieţeii şi ceapa verde în apă şi fierbe-le timp de 5 minute, până când tăieţeii sunt gata.
Intre timp, încinge uleiul într-un wok nonaderent şi prăjeşte friptura timp de 1 minut, până când îşi schimbă culoarea.
Transfer-o pe o farfurie şi adaugă în wok feliile de usturoi, ghimbirul rămas şi ciupercile.
Găteşte-le până când ciupercile se înmoaie. Dacă ingredientele par prea uscate, adaugă puţină apă rămasă de la tăieţei.
Transferă friptura înapoi în wok, adaugă bucheţelele de broccoli şi amestecă pentru ca toate ingredientele să se încălzească, adăugând încă puţină apă pentru a obţine un sos mai fluid.
Scurge tăieţieii şi aşază-i în farfurii. Adaugă restul ingredientelor şi puţin sos de soia sau ulei de susan, dacă vrei.
Pofta buna!