Muşchi de vită în crustă de prosciutto

Printeaza

Muşchi de vită în crustă de prosciutto din: muschi de vita, prosciutto, vin, creveti, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, usturoi, rosii, zahar brun, unt, miere, otet balsamic, ghimbir, nucsoara, scortisoara, vin, fructe de padure.

Ingrediente:

  • 250 g muschi de vita
  • 20 g prosciutto
  • 50 g creveti decorticati
  • 20-30 vin alb demisec
  • 1-2 linguri ulei de masline amestecat cu ulei de floarea soarelui
  • patrunjel proaspat
  • sare
  • piper
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura rosii proaspete tocate marunt

iti trebuie pentru sos:

  • 20 g zahar brun
  • 20 g unt
  • 1 lingurita de miere
  • 10 ml otet balsamic
  • 5 g ghimbir tocat marunt
  • nucsoara
  • scortisoara
  • 20-30 ml vin rosu sec
  • 50 g mix de fructe de padure (mure, afine, zmeura)

 

Mod de preparare:

Legi muşchiul cu sfoară alimentară, pentru a nu se desface fibra în cursul preparării şi îl prăjeşti pe grill sau în tigaie, în funcţie de preferinţe (în sânge, mediu sau bine făcut), întorcându-l des de o parte pe alta, pentru a se prăji uniform.

Infăşori muşchiul prăjit în prosciutto şi îl mai introduci câteva minute la cuptor până când şunca devine uşor crocantă.

In paralel, creveţii decorticaţi îi căleşti în tigaie cu ulei, 1 căţel de usturoi zdrobit, roşii tocate, vin alb, pătrunjel proaspăt tocat şi sare.

Pentru sos, caramelizezi într-o tigaie zahărul brun cu untul „tăvălit” în făină, mierea, oţetul balsamic şi vinul roşu.

Adaugi fructele de pădure uşor pasate, ghimbirul, nucşoară şi scorţişoară. Serveşti împreună, imediat după preparare, pe o felie de pâine toast în crustă de susan.

Muşchi de vită în crustă de prosciutto

Muschi_de_vita_în_crusta_de_prosciutto

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.