Muşchi de vită cu gnocchi si sos de coacăze şi arpagic
PrinteazaO reteta de muschi de vita cu gnocchi si sos de coacăze şi arpagic din: muschi de vita, gnocchi, arpagic murat, dulceata de coacaze, faina, unt, lapte, ulei de masline, parmezan, piper rosu, lamaie, sare si piper.
- 400 g muschi de vita
- 300 g gnocchi
- 100 g arpagic murat
- 100 g dulceata de coacaze
- 1 lingura faina
- 50 g unt
- 250 ml lapte
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2-3 linguri parmzan ras
- 1 lingura piper rosu proaspat macinat
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi muşchiul de pieliţe şi tendoane, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi ştergeţi-l cu un şervet de bucătărie. Taiati-i în 4 bucăţi egale, apoi treceţi-le prin piperul proaspăt măcinat. Topiţi intr-o tigaie 50g de unt şi când acesta este bine încins, puneţi bucăţile de muşchi şi frigeţi-le la foc mare până când se pătrunde şi se rumeneşte bine pe toate părţile.
Puneţi la fiert într-o oală 2 litri de apă şi 1 linguriţă rasă sare şi când apa începe să fiarbă în clocot puneţi gnocchi. Fierbeţi-i la foc mare, Conform indicaţiilor de pe ambalaj. După ce gnocchi au fiert, scurgeţi-i de apă, puneţi-i într- un castron şi stropiţi-i cu uleiul de măsline, apoi presărati-i cu parmezanul ras. Acoperiţi-i cu un capac şi păstraţi-i la cald.
Topiţi într-o tigaie untul rămas şi prăjiţi 1 -2 minute arpagicul murat. Adăugaţi apoi făina şi prăjiţi-o 1 minut. Adăugaţi laptele şi amestecaţi încontinuu până când sosul se îngroaşă. Puneţi dulceaţa de coacăze şi 3-4 linguri de zeamă de lămâie şi potriviţi sosul de sare şi piper. Mai lăsaţi să fiarbă la foc mic încă 2-3 minute.
Serviţi muşchiul de vită cu gnocchi calzi şi cu sosul turnat peste acestea.
Muşchi de vită cu gnocchi si sos de coacăze şi arpagic
Pofta buna!
bun muschiuletul de vita, nu prea ma impac cu gnocchi