Muschi de vita marinat

Printeaza

Muschi de vita marinat din: muschi de vita, vin rosu, otet balsamic, sare, piper, cimbru, boia dulce, ceapa rosie, chilli, ulei de masline, unt, ardei iute si sos de soia.

 

Ingrediente:

  • 800 g muschi de vita
  • 200 ml vin rosu
  • 3-4 linguri otet balsamic
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat si verde
  • o lingurita boia dulce
  • 2 cepe rosii
  • un praf chilli
  • 3-4 lingurite ulei de masline
  • 100 g unt
  • un ardei iute
  • 2-3 lingurite sos de soia

 

Mod de preparare:

Se taie muşchiul de vită, se scot pieliţele şi se feliază. Se pun să fiarbă în apă cu 1-2 picături de ulei.

După ce au fiert, se scot şi se lasă să se scurgă în sită.

Separat, se curăţă ceapa roşie, se spală şi se pasează cu blenderul.

Pasta de ceapă se căleşte în untul amestecat cu uleiul de măsline.

Se lasă să scadă şi apoi se amestecă cu vinul roşu.

Spre sfârşit, se adaugă sarea, piperul, boiaua dulce, zahărul, chili, oţetul balsamic şi sosul de soia.

Se amestecă uşor şi se mai lasă 3-4 minute să clocotească.

Se iau bucăţile de carne, se pun în sosul marinat şi se lasă 3-4 ore.

Se acoperă cu cimbru verde şi uscat şi se servesc cu alte garnituri, salate sau cartofi.

 

Muschi de vita marinat

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • muschi de vita marinat

2 comentarii

  1. prefer carnea de vita, e mai sanatoasa si gustoasa, multumesc pentru reteta!

  2. Adriana Valentina

    Vreau si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.