Muschi de vita cu rozmarin si salvie in aluat
PrinteazaMuschi de vita cu rozmarin si salvie in aluat din: muschi de vita, unt, aluat, ceapa, usturoi, rozmarin, marar, patrunjel, salvie, ulei de masline, chimen, sare si piper.
- 1,6 kg muschi de vita (bucata intreaga)
- 100 g unt
- 600 g aluat fraged
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 fire de rozmarin
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 4-5 frunze de salvie
- 50 ml ulei de masline
- 1 lingurita rasa chimen macinat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi muşchiul de pieliţe şi tendoane, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi ştergeţi-l cu un şervet.
Presăraţi-l cu piper proaspăt măcinat şi prăjiţi-l, 7-8 minute, la foc iute, într-o tigaie mare în unt, până când capătă o crustă crocantă şi rumenă de jur împrejur.
Scoateţi-l pe un platou, acoperiţi-l şi păstraţi-l la cald. Spălaţi verdeţurile, tocaţi-le mărunt şi puneţi-le într-o piuliţă.
Adăugaţi 1 linguriţă sare grunjoasă şi pisaţi bine verdeţurile până când obţineţi o pastă omogenă.
Puneţi apoi chimenul măcinat, piper după gust, ceapa curăţată, spălată şi dată pe răzătoarea mică şi uleiul în fir subţire.
Omogenizaţi bine şi ungeţi cu acest amestec muşchiul de vită prăjit. Intindeţi aluatul într-o foaie dreptunghiulară şi înveliţi muşchiul de vită în aceasta.
Presaţi bine pe margine şi la capete, apoi faceţi 3 mici tăieturi în aluat la partea de deasupra.
Ornaţi cu benzi şi steluţe decorative din aluat. Ungeţi aluatul cu gălbenuş de ou şi puneţi rulada astfel preparată într-o tavă de aragaz, pe hârtie de copt unsă cu ulei.
Coaceţi muşchiul de vită în aluat la cuptor, la foc potrivit, circa 55 de minute sau până când se rumeneşte bine deasupra.
Muschi de vita cu rozmarin si salvie in aluat
Pofta buna!