Muschi de vita cu rozmarin
PrinteazaO reteta usoara de muschi de vită cu rozmarin din: muschi de vita, usturoi, rosii cherry, ceapa alve, telina, ulei estravirgin de masline, rozmarin, sare si piper negru.
- 1 kg muşchi de vită
- 2 căţei de usturoi
- 200 g roşii cherry
- 2 cepe albe
- 2 tulpini de ţelină
- ulei extravirgin de măsline
- rozmarin
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Cumpăraţi o bucată de muşchi de vită din partea de sus a pulpei.
Aşezaţi pe masă muşchiul de vită, săraţi-l şi piperaţi-l.
Legaţi-l cu sfoară de bucătărie şi rumeniţi-l într-o cratiţă cu 50 g de ulei, întorcându-l cu ajutorul a două palete de lemn.
Când s-a rumenit bine, mutaţi-l într-o tavă uşor unsă cu unt şi presărată cu sare.
Acoperiţi tava cu folie de aluminiu şi băgaţi-oîn cuptorul încins la 180°C, timp de 1 oră.
Intre timp, curăţaţi şi spălaţi tulpinile de ţelină, după care tăiaţi-le bucăţele. Curăţaţi şi spălaţi usturoiul.
Curăţaţi cepele şi tăiaţi-le felioare subţiri. Spălaţi roşiile cherry, dar lăsaţi-le întregi.
Scoateţi carnea din cuptor, întoarceţi-o şi puneţi în tavă şi legumele cu două linguri de ulei.
Mai băgaţi-o în cuptor încă 40 de minute. După 30 de minute, scoateţi folia de aluminiu şi lăsaţi carnea să prindă culoare.
Când e gata, adăugaţi câteva rămurele de rozmarin. Serviţi muşchiul fierbinte, tăiat felii cam de 2 cm.
Muschi de vita cu rozmarin
Poftă bună!
Incoming search terms:
- muschi de vita intreg la cuptor