Muschi de vita cu rozmarin

Printeaza

O reteta usoara de muschi de vită cu rozmarin din: muschi de vita, usturoi, rosii cherry, ceapa alve, telina, ulei estravirgin de masline, rozmarin, sare si piper negru.

Ingrediente:Muschi de vita cu rozmarin

  • 1 kg muşchi de vită
  • 2 căţei de usturoi
  • 200 g roşii cherry
  • 2 cepe albe
  • 2 tulpini de ţelină
  • ulei extravirgin de măsline
  • rozmarin
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Cumpăraţi o bucată de muşchi de vită din partea de sus a pulpei.

Aşezaţi pe masă muşchiul de vită, săraţi-l şi piperaţi-l.

Legaţi-l cu sfoară de bucătărie şi rumeniţi-l într-o cratiţă cu 50 g de ulei, întorcându-l cu ajutorul a două palete de lemn.

Când s-a rumenit bine, mutaţi-l într-o tavă uşor unsă cu unt şi presărată cu sare.

Acoperiţi tava cu folie de aluminiu şi băgaţi-oîn cuptorul încins la 180°C, timp de 1 oră.

Intre timp, curăţaţi şi spălaţi tulpinile de ţelină, după care tăiaţi-le bucăţele. Curăţaţi şi spălaţi usturoiul.

Curăţaţi cepele şi tăiaţi-le felioare subţiri. Spălaţi roşiile cherry, dar lăsaţi-le întregi.

Scoateţi carnea din cuptor, întoarceţi-o şi puneţi în tavă şi legumele cu două linguri de ulei.

Mai băgaţi-o în cuptor încă 40 de minu­te. După 30 de minute, scoateţi folia de aluminiu şi lăsaţi carnea să prindă culoare.

Când e gata, adăugaţi câteva rămurele de rozmarin. Serviţi muşchiul fierbinte, tăiat felii cam de 2 cm.

Muschi de vita cu rozmarin

Muschi de vita cu rozmarin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • muschi de vita intreg la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.