Muşchi de vită cu salată de fasole verde şi ulei de trufe

Printeaza

Muschi de vita cu salata de fasole verde si ulei de trufe din: ulei de floarea soarelui, muschi de vita, fasole verde, rucola, parmezan, otet balsamic, ulei de masline, ulei de trufe si sare.

Dacă ai mâncat recent la restaurant o bucată de came incredibil de fragedă, este foarte probabil să fi fost pregătită la o temperatură foarte joasă.

Această tehnică se numeşte „sous-vide” şi în mod normal presupune împachetarea bucăţii de carne într-o pungă, vidarea ei şi scufundarea în apă fierbinte.

Dar am experimentat şi am ajuns la concluzia că se obţin rezultate similare şi într-un cuptor foarte slab încins.

Principiul este acela că prin gătirea cărnii la temperaturi foarte joase, ea nu se întăreşte ca atunci când este supusă unei temperaturi mari, astfel rezultă o carne foarte fragedă.

Cum nu ai precizia unei băi de apă controlată termic, înfige un termometru pentru gătit în mijlocul bucăţii de carne, la finalul timpului de preparare.

Trebuie să afişeze 60° C pentru friptura în sânge, 70° C pentru cea mediu pătrunsă şi 75° C pentru cea bine făcută. Acest termometru elimină necesitatea de a ghici când este friptura suficient de fragedă pentru a se topi în gură.

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 2 bucati muschi de vita, de 175 g fiecare

pentru salata:

  • 100 g de fasole verde cu pastai subtiri
  • 50 g rucola
  • parmezan feliat foarte subtire cu economul (decojitorul de legume)

pentru dressing:

  • 1 lingura de otet balsamic
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura ulei de trufe
  • sare

 

Mod de preparare:

încălzeşte cuptorul la treapta cea mai mică – la cele mai multe cuptoare asta înseamnă în jur de 110° C/gaz 1/4.

încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc bucăţile de carne câte un minut pe fiecare parte, până se rumenesc.

transferă într-o tavă şi se dau la cuptor minimum 30 de minute pentru o friptură în sânge, încă cinci minute dacă o preferi pătrunsă mediu.

încă 10 minute dacă o doreşti bine făcută (un termometru pentru carne este foarte util).

întoarce carnea pe cealaltă parte după ce a trecut jumătate din timp.

In timp ce se coace friptura, se opăreşte fasolea în apă fiartă cu sare timp de patru minute.

scurge, se face şoc termic sub jet de apă rece sau în apă cu gheaţă (astfel îşi va păstra culoarea vie şi textura crocantă), apoi se scurge din nou.

amestecă toate ingredientele pentru dressing şi se lasă deoparte.

taie fiecare bucată de carne în cinci sau şase felii groase. amestecă fasolea şi rucola cu jumătate din cantitatea de dressing.

Acum poţi face montajul în farfurie:  Se suprapun feliile de friptură tăiate subţire în lateralul farfuriei.

pune o grămăjoară de salată pe cealaltă parte de farfurie şi se adaugă feliile subţiri de parmezan, apoi se stropeşte cu restul de dressing

Muşchi de vită cu salată de fasole verde şi ulei de trufe

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.